Sursa zilnica de feminitate

Frumusetea feminina in 2016 sau pana unde se poate merge ?

Ideea de frumusete feminina persista inca din cele mai vechi timpuri. Fie ca am citit in mitologia antica, fie ca vedem atestari scrise, tot timpul frumusetea unei femei a stralucit si a dainuit si a ramas adanc intiparita in ciuda trecerii timpului. Afrodita, Cleopatra, Monalisa, Elena lui Ulisse si multe alte personaje au ramas in istorie datorita frumusetii lor. Fiecare deceniu al secolului trecut a lasat in urma si cateva personalitati feminine marcante ce au impresionat prin senzualitatea lor : anii ’20 au aratat exuberanta epocii printr-un stil de imbracaminte total schimbat cu un mare accent pe moda si senzualitate. Femeile au cunoscut libertatea deplina de expresie si au putut sa adopte si tot felul de tinute sexy iar Coco Channel, poate cel mai mare nume din istoria modei, isi deschidea salon in centrul Parisului. Deceniile urmatoare ni le-au aratat rand pe rand pe Anna Christie, Greta Garbo, Elizabeth Arden in anii 30, Lana Turner sau Marlene Dietrich in anii ’40, Marilyn Monroe, Brigitte Bardot si Elizabeth Taylor in anii ’50, Penelope Tree, Jane Birkin si Catherine Deneuve in anii 60, Farah Fawcett, Bo Derek Romy Schneider, Jackie Onassis in anii 70, Madonna sau Jane Fonda in anii 80 si mult mai cunoscute vedete ale anilor 90 precum Julia Roberts, Britney Spirs, fetele de la Spice Girls.



Frumusetea nu a insemnat mereu acelasi lucru dar femeile s-au adaptat in functie de « cerintele epocii ». Ce inseamna o femeie frumoasa in 2016? In 2016 o femeie frumoasa trebuie sa fie o trebuie sa arate « perfect » : sa aibe forme frumoase, sa fie permanent machiata, aranjata, sa fie slaba si sa nu uite nici un aspect. Nu cred ca a existat vreo perioada in toata istoria umanitatii in care femeia sa fie atat de mult in centrul atentiei ca in perioada in care ne aflam. Sexualitatea vinde foarte bine si din acest motiv se da foarte mare atentie femeilor frumoase. Manechinile de top fac si milioane de euro anual din prezentarile de moda si din drepturile de imagine pentru anumite branduri renumite.

Moda la femei
Asa cum spuneam la inceputul articolului fiecare perioada, fiecare deceniu ramane in istorie si prin curentul din moda si mai ales prin modelele reprezentative ale deceniului. Legat strict de vestimentatie, anul acesta nu vom avea partea de lucruri foarte sofisticate : sacouri scurte, rochii simple, combinatiile de alb si gri, imprimeuri colorate. Cu siguranta un must al acestui an va fi dantela neagra.

Cele mai nou trenduri in materie de machiaj
Machiajul are rolul de a completa o tinuta vestimentara atragand atentia asupra chipului feminin. La moda in 2016 se pare ca vor fi machiajele Smokey Eyes (ochi de felina), machiajele nude simpliste si machiajele glamourous pentru serile speciale. Un accesoriu nelipsit al acestui an il reprezinte si genele false care reprezinta detaliu perfect pentru a completa un machiaj bine definit.
sursa foto: http://abicte.com/info/577


Cele mai noi tentinte in materie de manichiura

Trendurile in manichiura se schimba si ele de la an la an venind in completarea unei anumite tinute sau a unui anumit tip de machij. Anul acesta de exemplu, sunt la moda manichiura caviar si manichiura de tip catifea, aplicarea de unghii false cu geluri uv.

Cum se mentin femeile slabe in 2016 Tinand cont ca majoritatea joburilor din ziua de astazi presupun mult sedentarism, una dintre cele mai grele probe pentru femeia din zilele de astazi o reprezinta pastrarea la un nivel optim de kilograme si a unei siluete perfecte. Foarte multe femei din ziua de astazi uita de sport si incearca sa apeleze la tot felul de cure se slabit magice sau chiar la pastile de slabit. Nu uitati ca o jumatate de ora de sport zilnica, nu numai ca va scapa de grija kilorgamelor dar va asigura si o stare de sanatate buna si un tonus foarte bun. Foarte multe femei apeleaza la chirurgie estetica. Intr-o forma sau alta, toate celelalte elemente de care am vorbit mai sus au fost reprezentative si pentru celelelate perioade din istorie.

Chirurgia estetica e obligatorie?
Totusi, daca vrem sa vorbim de ceva cu adevarat nou in materie de frumusete in perioada de astazi, ar trebui sa vorbim de operatiile estetice. Nu exista ceva care sa nu poata fi indreptat, corectat sau imbunatatit daca vine vorba de operatii estetice : operatii la buze, operatii la nas, marirea sanilor, implanturi in fese, in gambe, abdomninoplastii, etc. Majoritatea actitelor, canteretelor si modelelor de top recunosc ca au cel putin o operatie estetica. Ce mi se pare mie cel putin foarte grav e ca unele fete/femei din ziua de astazi incearca sa isi schimba total fizionomia cum ar fi cazul papusilor barbie umane.


Voi ce parere aveti? Aici mai este vorba de frumusete sau deja e prea mult ? Si mai grav, oare ce urmeaza ?