Sursa zilnica de feminitate

Secretele unui par sanatos si stralucitor

                
Intotdeauna, o femeie include in ritualul sau de frumusete ingrijirea pielii si a parului. Ca femeie iti doresti sa te bucuri de un par bogat, sanatos si stralucitor. Pentru asta esti dispusa de cele mai multe ori sa apelezi la tratamente costisitoare si vizite regulate la saloanele de infrumusetare. Dar secretele unui par sanatos nu stau intr-o sticla cu sampon si nu sunt nici atat de scumpe precum tratamentele moderne. Rezultatele se vad mai ales dintr-un regim de viata sanatos si echilibrat combinat cu mici trucuri deloc costisitoare. Iata cateva exemple:

Pentru inceput, este bine de stiut ca aspectul tau fizic depinde in cea mai mare masura de regimul alimentar pe care il adopti. Parul tau este viu si iti reflecta foarte bine stilul de viata. De aceea ai intotdeauna grija ce alimente consumi si incearca sa incluzi in meniul tau produse precum: peste, oua, seminte, nuci, ficat,  morcovi. Acestea contin foarte multe vitamine atat de benefice parului precum vitaminele A, B, C, E, dar si acizi grasi, omega-3, acid folic. Fara aceste susbstante parul isi pierde din stralucire, se degradeaza si devine tern, iar in final va cadea.


Un alt aspect pe care ar trebui sa il incluzi in rutina ta saptamanala sau o data la doua saptamani (aici depinde si de tipul de par pe care il ai) sunt mastile pentru par. Si nu vorbim de mastile pe care le cumperi din magazinele de specialitate sau ti le faci la coafor, ci de mastile din produse naturale pe care ti le poti face chiar tu, foarte simplu, la tine acasa. In functie de tipul pielii tale – grasa, uscata, normala – poti utiliza cu incredere anumite produse precum: uleiul de masline, uleiul de ricin, galbenusurile oualor, zeama de lamaie, ceaiul din frunze de nuc, mierea de albine dar si altele, pentru prepararea mastilor.

Acestea se aplica de obicei pe parul proaspat spalat, se tin in cap timp de 40 de minute – o ora dupa care te clatesti foarte bine cu apa calda si tamponezi usor cu un prosop curat. Efectele vor fi cu siguranta vizibile chiar dupa primele utilizari.

Un alt factor deosebit de important este si stilul tau de viata. Atat timp cat esti o persoana relaxata, pozitiva, ce combina un regim alimentar echilibrat cu activitatea fizica regulata, te vei bucura de un corp sanatos, implicit de un par bogat si frumos. Exercitiile fizice de vor ajuta sa combati stresul, atat de daunator parului tau. Stresul si oboseala sunt doua din cauzele principale ale caderii parului. De aceea trebuie sa ai grija si la orele de somn si odihna pe care ti le aloci.

Urmand aceste sfaturi, dar mai ales modelandu-le dupa propriul tau stil, vei avea cu siguranta un corp sanatos si parul la care ai visat intotdeauna!