Sursa zilnica de feminitate

Obiceiuri nesanatoase pe care le ignoram zilnic

Stilul de viata pe care ni-l formam este unul dintre principalele lucruri care ne definesc ca persoane. Plecand de la ideea formarii unui “stil”, se poate deduce cu usurinta faptul ca modul in care ne traim viata este o alegere mai degraba personala pe care o facem chiar noi pentru noi insine. Cu toate acestea, pe masura ce problemele de zi cu zi ne acapareaza timpul si preocuparile, exista tot mai putini oameni care s-ar putea lauda cu faptul ca traiesc un stil de viata sanatos.

                Acest lucru pleaca in primul rand de la obiceiurile zilnice pe care le avem si pe care tindem sa le ignoram datorita faptului ca ni se par insignifiante. Vivat Familia recomanda insa o mai mare atentie la aceste obiceiuri micute si nesanatoase deoarece, in timp, acestea se acumuleaza si capata o influenta neprevazut de mare asupra sanatatii noastre generale.


                In primul rand, sportul (sau mai degraba lipsa lui) devine o problema tot mai mare pentru societatea in care traim. Chiar daca procentul obezitatii este mai mic in tara noastra in comparatie cu tarile occidentale, specialistii semnaleaza o crestere tot mai mare de la an la an.  O ora de sport pe zi sau de exercitii fizice ar rezolva insa aceasta problema intr-o proportie majora. Mai mult decat atat, este dovedit deja faptul ca sportul te poate ajuta sa fii mai fericit deoarece activitatile fizice stimuleaza creierul sa elibereze in corp serotonina, substanta fericirii.

                De altfel, pe langa faptul ca nu facem destul de mult sport, avem si obiceiul de a petrece mult prea multe ore in fata laptopului, la televizor sau stand cu ochii in ecranul smartphone-ului. In caz ca nu stiai, tot mai multi romani trec pragul cabinetelor medicale pentru un examen oftalmologic din cauza tulburarilor de vedere.


                Asadar, daca ne dorim sa fim sanatosi cat mai mult timp si sa fim mai fericiti, nu trebuie decat sa ne ridicam din fotoliul confortabil care ne-a captivat si sa ne gasim un sport pe care sa-l practicam zilnic. Rezultatele se vor vedea in timp, dar sigur.