Sursa zilnica de feminitate

Cum va ingrijiti corect tenul in perioada calda

Dupa ce v-ati bucurat de venirea primaverii si ati schimbat cu totul alimentatia si stilul de viata adoptat peste iarna, este timpul sa sa acordati atentia bine meritata si ingrijirii corpului, in special a tenului, ce, dupa un sezon rece cu ger, umezeala si vant cu siguranta a avut de suferit iar acum nu este in cea mai buna forma pentru bronz. 


Daca observati ca tenul dumneavoastra este fie palid, fie iritat sau deshidratat, trebuie sa stiti ca aceste simptome pot fi cauzate de lipsa vitaminelor, de pierderea elasticitatii pielii sau de folosirea cremelor nepotrivite pentru hidratare si tratare.

Pentru ca iarna microcirculatia cutanata are un ritm lent aparandu-se astfel de frig, odata cu venirea caldurii trebuie sa oferiti tenului posibilitatea de a se bucura de o piele noua, moale si elastica. Puteti beneficia de aceasta piele noua la nivelul fetei, cu ajutorul mastilor peeling ce vor indeparta stratul de celule moarte de pe suprafata tenului lasand in urma pielea mult mai catifelata. Aplicand o data pe saptamana o astfel de masca (nu una extrem de abraziva) tenul isi va reveni.


Hidratarea adecvata nu trebuie sa lipseasca mai ales in situatiile in care tenul vizibil nu se simte bine.

Avand in vedere ca atunci cand este cald tenul secreta mai mult sebum, va trebui sa inlocuiti crema grasa de iarna cu una hidratanta dar cu textura usoara ce nu incarca. Alegeti o crema ce are si factor de protectie solara si astfel  veti reusi sa hidratati si protejati tenul intr-un mod simplu dar eficient.

Un al treile pas pentru ca tenul sa se simta bine il reprezinta mastile faciale facute in casa. Este o ingrijire suplimentara ce nu numai ca va catifela tenul ci ii va  trata eventualele afectiuni sau pete aparute in urma sezonului rece si vor absorbi impuritatile si excesul de sebum din pori.



In cazul in care afetiunile la nivelul tenului sunt mai grave sau nu trec cu ajutorul ingrijirii atente, cereti si sfatul unui specialist. Acesta va poate recomanda un tratament  de scurta durata sau creme ceva mai puternice ce va vor ajuta sa readuceti pielea fetei intr-o stare ideala pentru vara.