Sursa zilnica de feminitate

Gardul viu: paravanul verde al unei curti deosebite

Clasicul gard de lemn poate fi inlocuit cu un alt tip de gard care sa iti confere aspectul mult visat curtii, care poate fi amenajat in forme diferite. Gardul viu este un bun protector al casei, oprind privirile indiscretilor, vantul si praful. Talentul de gradinar ne este testat si prin tunderea lui periodica, dar si prin amenajarea obiectelor pentru gradina. In cazul in care nu ne-am decis cum da un aspect cat mai atractiv curtii noastre, obiectele din gama decoratiuni scandinave the home.ro ne vin in ajutor.


In mod normal, cei care isi doresc un gard viu aleg doar o singura specie care sa isi pastreze culoarea verde pe tot timpul anului. Contrastul curtii este evidentiat prin combinarea speciilor, fapt ce infrumuseteaza spatiul respectiv. Un obiect potrivit curtii este si amplasarea unui felinar vintage langa paravanul verde, potrivit  pentruviluminarea curtii.



  
Cum conditiile climatice din tara noastra sunt mai pretentioase la anumiti arbusti exotici, trebuie sa analizam cu atentie zona in care vom planta gardul. De asemenea, si elementele nutritive ale solului, detin un rol hotarator pentru supravietuire.

In ceea ce priveste amenajarea, gardurile vii se pot clasa in mai multe tipuri: formate din plante cataratoare; garduri vii vesnic verzi si inverzite sezonier.

Gardurile vii formate din plante cataratoare  se pot amplasa atat pe suportii din sarma, cat si pe cei din lemn. Avantajul acestui tip de gard este faptul ca impiedica impuritatile din aer sa patrunda in locuinta. Gardurile vesnic inverzite sunt cel mai des folosite deoarece ele raman verzi tot timpul anului, avand o inaltime variabila, fara a inflori. Persoanele care obisnuiesc sa planteze acest tip de gard, amenajaza pe langa ele banci din lemn specifice decoratiunilor scandinave the home.ro.

Gardurile inverzite sezonier, sunt formate din arbusti ce infloresc doar primavara, mentinandu-se verzi  pana la sfarsitul toamnei. Un gard viu format din mai multe specii, garanteaza un decor spectaculos, prin jocul de culori.

Existenta unui perete natural al curtii, ne garanteaza pe langa aspectul placut al curtii si o initimitatea dupa care tanjim. Pentru a-i amuza pe vecini si pe viitorii musafiri, poti achizitiona si un semn metalic dreptunghiular care le semnaleaza accesul.

Tie ti-ar placea un gard viu in curtea ta?