Sursa zilnica de feminitate

Produsele cosmetice – cum sa le alegi si folosesti corect

Produsele cosmetice si de infrumusetare fac parte din rutina oricarei femei care vrea sa aiba grija cat mai mult de felul in care arata. Cu toate astea, unele produse pe care le folosim ne pot face mai mult rau decat bine, in special daca nu suntem atente la cateva detalii. Iata de ce trebuie sa tii cont cand folosesti cosmetice si produse de infrumusetare.

Tipul de ten/piele

De multe ori ajungem sa folosim anumite produse care ne-au fost recomandate de o prietena sau pe care le-am vazut intr-o reclama tv, fara sa stim daca sunt intr-adevar potrivite pentru pielea si tenul nostru. Acest obicei poate duce la aparitia iritatiilor, acneei si a altor afectiuni ale pielii. De exemplu, tenul gras are nevoie de tratament special, la fel ca cel sensibil, uscat, sau cu tendinta acneica. Pentru a evita neplacerile, cel mai bine ar fi sa apelezi la un medic specialist care sa iti spuna ce tip de ten ai si care sunt produsele pe care ar trebui sa le folosesti in rutina ta zilnica de ingrijire.


Depozitarea produselor

Uneori gresim si depozitam incorect produsele cosmetice si de infrumusetare pe care le folosim. Continuam sa le aplicam fara sa ne dam seama ca le-am depozitat gresit si ajungem sa avem tot felul de iritatii inexplicabile. Situatiile de genul acesta pot aparea oricand, de aceea ar trebui sa citesti inainte care sunt conditiile de depozitare. Regula generala spune ca produsele trebuie depozitate in spatii uscate si reci, dar nu la temperaturi foarte joase. De asemenea, ele ar trebui sa fie ferite de razele directe ale soarelui. Pastrarea produselor in conditii nepotrivite va duce la degradarea lor.


Termenul de valabilitate

Femeile fac uneori greseala de a nu verifica termenul de valabilitate al produselor cosmetice pe care le folosesc. Trebuie sa stii ca pe fiecare produs este trecut termenul de valabilitate pe care trebuie sa il iei in calcul din momentul in care ai deschis recipientul respectiv. Alphega-Farmacie.ro a publicat o lista cu cele mai folosite termene de valabilitate ale produselor cosmetice pe care o poti consulta pentru a-ti face o idee cu privire la cat de mult ar trebui sa folosesti cosmeticele si produsele de ingrijire din trusa ta.


De acum inainte stii care sunt lucrurile la care trebuie sa fii atenta atunci cand folosesti produse cosmetice si de ingrijire.