Sursa zilnica de feminitate

Cum sa iti amenajezi un dormitor in stil scandinav

O camera amenajata in stilul nordic inseamna multa lumina, spatiu, modernitate si minimalism. Poate par cuvinte mari si complicate, dar te asiguram ca nu este deloc asa. Daca vrei sa iti amenajezi dormitorul in acest stil tot ce trebuie sa faci este sa urmezi pasii pe care i-am pregatit pentru tine. 

Pregateste baza camerei

Un dormitor care sa fie amenajat in stil nordic trebuie sa aiba o baza corespunzatoare acestui tip de design. Asta inseamna foarte mult alb. Toti peretii trebuie sa fie vopsiti intr-un alb imaculat, mai ales daca este vorba de o camera nu foarte spatioasa. Usa ar trebui vopsita si ea in aceeasi culoare, sau intr-o nuanta deschisa de crem sau gri. Podeaua ar trebui sa fie alba, dar daca stii ca nu poti sa mentii o podea impecabila poti sa alegi nuante de gri sau crem care sa se apropie foarte mult de alb. Asa nu va trebui sa iti faci griji pentru orice gunoi sau fir de par ce pica pe podea. 


Alege obiectele de mobilier

Partea cea mai obositoare a trecut, acum incepe partea amuzanta, cand camera incepe sa prinda viata. Mobilierul scandinav nu iese din paleta cromatica pe care am mentionat-o mai sus, asa ca cel mai bine ar fi sa alegi un pat si un dulap de culori deschise, chiar albe. Poti face combinatii intre materiale fara griji. Un pat din fier forjat vopsit in alb sau chiar negru se va potrivi perfect cu un dulap simplu din lemn masiv, vopsit in alb. Daca ai un dormitor spatios poti alege si un birou, un scaun, sau alte obiecte in stil scandinav de la TheHome.ro. In cazul obiectelor mai mici de mobilier regulile se pot schimba. Poti sa alegi un scaun intr-o nuanta foarte puternica de rosu sau galben care sa aduca viata camerei. 


Decoreaza simplu si cu gust

Decoratiunile scandinave urmeaza aceleasi reguli pe care le-am spus si pana acum. Sunt simple, in culori neutre, cu mult alb si eventual cateva accente cromatice si contraste. Acum poti sa folosesti obiecte in culori puternice, tablouri, oglinzi sau ghivece cu flori. Pernele si pledurile sunt nelipsite, iar modelele geometrice vor aduce un plus dormitorului tau. Poti sa folosesti culori pale si nuante de roz prafuit pentru a scoate in evidenta obiectele de mobilier si intreaga camera.

Acestia sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi daca vrei sa ai un dormitor simplu, amenajat in stil scandinav.