Sursa zilnica de feminitate

Cum trebuie sa se schimbe rutina ta de ingrijire odata cu sosirea sezonului rece

Chiar daca nu ne place, sezonul rece a venit si o data cu el temperaturile au scazut mai mult decat ar fi normal. In aceasta perioada trebuie sa iti schimbi rutina de ingrijire si sa iti ajuti pielea sa ramana la fel de frumoasa si sanatoasa.

Pentru ca stiu ca vrei sa afli cum sa iti schimbi rutina de ingrijire ti-am pregatit o lista cu cateva schimbari care sa aiba loc odata cu scaderea temperaturilot. Frigul si vantul sunt principalii factori de agresiune asupra pielii tale, deshidratand-o si lasand-o terna, cu zone uscate. Cele mai afectate zone sunt mainile, fata, zonele cu peiele uscata, dar si restul corpului, in special pentru peroanele cu piele foarte uscata. Iata care sunt masurile pe care ar trebui sa le iei:

Hidrateaza-te

In sezonul rece pielea are nevoie de hidratare mai mult ca oricand. Orice tip de ten trebuie hidratat intens, indiferent daca e uscat, normal, mixt, sensibil sau gras. Daca nu stii ce tip de crema ar fi potrivita pentru tine sau ce tip de ten ai, te sfatuiesc sa faci o vizita unui dermatolog. El iti va spune care sunt produsele perfecte pentru ingrijire.


In zilele foarte reci pielea sensibila poate deveni rosie si uneori dureroasa la atingere, in special cea de pe picioare. Invata sa iti hidratezi tot corpul, mai ales zonele cu piele uscata. Foloseste o crema intens hidratanta sub dus sau hidrateaza-te natural cu unt de cocos sau de shea.

Ai grija in special de zonele expuse ale corpului tau

Fata si mainile pot avea cel mai mult de suferit. Incearca sa le protejezi cat poti cu manusi sau fulare si nu uita sa hidratezi si sa protejezi pielea cu creme speciale. Crema cu factor de protectie solara nu trebuie sa lipseasca din rutina ta, chiar daca vara a trecut. Soarele si frigul iti pot afecta foarte mult tenul.


Foloseste produse delicate cu pielea ta

Inlocuieste sapunul solid cu unul hidratant, schimba scrubul cu particule mari cu unul fin pentru corp si nu isi usca pielea spaland-o cu geluri de dus care nu sunt hidratante. Renunta la produsele cu alcool ce iti pot usca tenul si incearca sa folosesti creme si uleiuri hidratante.

Acestia sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi in rutina de ingrijire odata cu schimbarea anotimpului.